Oorsprong

In 2008 is kleinschalig kinderdagverblijf de Zandpoort van start gegaan. Eerst was het kinderdagverblijf 2 dagen per week geopend naast de twee dagen dat ik in het onderwijs werkte.

In maart 2009 is de Zandpoort vier dagen per week open gegaan. Het kinderdagverblijf bevond zich toen nog in ons woonhuis waar de gehele benedenverdieping in gebruik was als kinderdagverblijf. Na zes jaren volledig vanuit huis gewerkt te hebben kwam er een prachtig pand op mijn pad.

Vanaf februari 2015 konden de deuren open op de nieuwe locatie waar we 5 dagen per week open zijn
van 07:30-18:00 uur

Het pand van kinderdagverblijf de Zandpoort bevind zich aan de Anton van Duinkerkenlaan 49, te de Meern. Dit is in de wijk de Woerd.
De Woerd is een woonwijk in het Utrechtse stadsdeel Vleuten, – de Meern. De woonwijk is gesitueerd ten noorden van de oude kern van de Meern en het water de Leidsche rijn ten zuidoosten van het Maximapark en ten westen van de nieuwbouwwijk Langerak. Vroeger was dit een gebied waar boomgaarden en weilanden waren. De inrichting van de Woerd is kleinschalig met individueel herkenbare woonhuizen en een inrichting met straten, pleinen en hofjes waarbij de auto zo veel mogelijk buiten het zicht geparkeerd wordt. Er zijn open en gesloten bouwblokken met groene binnenterreinen en tevens openbaar groene pleinen.

De ruimte is volledig ingericht voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar en voelt warm en toegankelijk aan. Er zijn verschillende speelhoeken met verschillende materialen waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en leren.

SPEERPUNTEN

  • Kleinschaligheid (veel aandacht)

  • Laagdrempelig

  • Persoonlijk contact met de kinderen en ouders

  • Huiselijke sfeer

  • Lichte open ruimte

  • Grote buitenruimte

  • VVE programma (uk en puk)

“Altijd heb ik al gezegd dat ik iets voor mezelf wilde beginnen nadat ik op vier-jarige leeftijd al riep dat ik juf wilde worden. Alles is op dit moment uitgekomen en hier ben ik trots op. Na ruim negen jaar in het onderwijs gewerkt te hebben zocht ik meer uitdaging op en wilde ik toch echt iets voor mezelf. Het werd zoals ik altijd al wilde, mijn eigen kinderdagverblijf! Eerst in huis en later in een pand. Wat een stap en oh wat was en ben ik trots op mezelf. Het werken met kinderen geeft mij voldoening. Iets meegeven aan de kinderen, de kinderen wat leren, de kinderen helpen met hun ontwikkeling in de breedste zin van het woord, dat is iets wat ik graag doe. En nu heb ik de uitdaging gevonden om met personeel te werken, ik geniet er ook echt elke dag van. Ik ben geregeld op het kinderdagverblijf aanwezig zodat ik de feeling hou met de werkvloer. De kinderen en ouders weten ook precies wie ik ben. Ik sta niet standaard op de groep maar val geregeld even bij of in en dat doe ik met heel veel plezier en passie.”

Het dagritme

7.30 – 09.00

De kinderen worden gebracht en er is tijd voor een praatje met de ouders i.v.m. een goede overdracht.

09.30

We gaan aan tafel voor het fruit eten en wat drinken. Voor en of na dit moment zingen we liedjes of wordt er voorgelezen.

10.15

Het is tijd voor een groepsactiviteit. Te denken valt aan knutselen, yoga les, muziekles, drama, spelletjes, puzzels, buiten spelen, wandelen etc.

11.30

We gaan aan tafel voor de gezamenlijke broodlunch.

12.15/ 12.30

De kinderen die 1 keer slapen gaan naar bed.

13.30

Er wordt een activiteit gedaan met de wakkere kinderen, vaak ook al de peuters die dan net iets meer uitdagende activiteiten kunnen doen, denk aan moeilijke puzzels, kleine kralen werkjes, moeilijkere knutselactiviteiten en spellen. Maar ook het persoonlijke contact met de baby’s die dan wakker zijn.

14.30

Vanaf dit moment worden de kinderen vaak wakker, maar uiteraard kan dat verschillen en zal dat zeker per kind verschillen. Het ene kind slaapt langer dan het andere kind.

14.45

Vrij spelen, dit kan zowel binnen als buiten in de tuin zijn. Maar ook kleien, lekker lezen of spelen in de verschillende hoeken.

15.30

We gaan aan tafel voor een eet en drink moment. De ene week is dat Yoghurt, de andere week crackers en weer een andere week eten we groenten zoals paprika, tomaat, komkommer, maar ook olijf en augurk etc.

16.30 – 18.00

De kinderen worden opgehaald en er is tijd voor een praatje met de ouders voor een goede overdracht.

2015; “Ik vind het heerlijk om er op uit te gaan met de kinderen. Van stagiaires hoor ik dat ze met eventuele eerdere stageplekken nauwelijks weg gingen, dat doet me goed want dat onderscheid me ook van de andere kinderdagverblijven. Hoe mooi is het om die vrolijke snuitjes van de kinderen te zien als we op pad gaan, heerlijk kan ik je zeggen. Het valt me op dat de kinderen eigenlijk bijna altijd vrolijk binnenstappen bij KDV de Zandpoort. Ze lopen vrijwel direct de ruimte binnen en gaan lekker spelen. Voor ouders is dit fijn om te zien want zo zien ze dat hun kind op de juiste plek is en zich veilig voelt. Zo vertrekken ouders vaak op een prettige manier naar hun werk.” Astrid

Uitstapjes

Kinderdagverblijf de Zandpoort gaat er geregeld op uit met de kinderen. Dit kan zijn met de bolderkar of lopend.
De dierenweide/ kinderboerderij, wandelen door de buurt, op ontdekkingstocht door het Maxima-Park, verschillende speeltuinen behoren zowel onder de uitstapjes.

Via 1 van beide links kunt u uw zoon/ dochter inschrijven. Helaas hebben wij voor het KDV wel een wachtlijst

Let op, Peuterpraat is enkel voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

De Zandpoort

Openingstijden

maandag: 07:30 – 18:00 uur
dinsdag: 07:30 – 18:00 uur
woensdag: 07:30 – 18:00 uur
donderdag: 07:30 – 18:00 uur
vrijdag: 07:30 – 18:00 uur

Contactgegevens

Adres:
Anton van Duinkerkenlaan 49

3454LP de Meern

E-mail:
info@kdvdezandpoort.nl (voor aanmeldingen en alle vragen)

Telefoon:
06 80 12 86 63 (Locatie)
06 10 90 72 00 (Astrid Stam)

030 66 28 88 1

Volg ons op facebook

Peuterpraat

Openingstijden

maandag: 08:00 – 18:00 uur
dinsdag: 08:00 – 18:00 uur
woensdag: 08:00 – 18:00 uur
donderdag: 08:00 – 18:00 uur
vrijdag: 08:00 – 18:00 uur
Wij zijn 48 weken per jaar geopend wat inhoudt dat we 4 weken in het jaar gesloten zullen zijn. 3 weken in de zomervakantie van midden Nederland en week 52 zijn wij gesloten in 2023.

Contactgegevens

Adres:
Alendorperweg 103

3451 GL Vleuten

E-mail:
peuterpraat@kdvdezandpoort.nl (voor aanmeldingen en alle vragen)

Telefoon:
06 27 39 32 50 (Locatie)

06 10 90 72 00 (Astrid Stam)